Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой запали днес?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Миналата седмица, на Пампорово, (не я бях карал няколко дни), нафтата на шиб****** от ОМВ замръзна. 2 часа и половина съм топлил филтъра и резервоара със сешоар и духалка да запали. И добре, че температурата сутринта беше +3.

Иначе миналата година на 30.12 при -13 в София запали от раз - нафта от ЕКО.

Та като предупреждение: Не зареждайте нафта от ОМВ. Може би за да се харчи Алпин дизела тая е пълен боклук. Като рових из форумите, де, що, на някой му е замръзнала нафтата - ОМВ са намесени.
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от freekyou Покажи съобщение
      Аз пък със запалка си размразявах ключалката голям филм
      хора дистанционно нямате ли ?
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        И да имаш кел файда като ти е замръзнал вътрешния механизъм
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

винаги преди зима тия неща се проверяват и се подготвяш, мажа си уплътненията и си отварям вратите леко не като другите ми опъват...всички механизми и т.н. се пръскат с спрейчето и никакви проблеми, тей че не знам...
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

аз фията го запалих супер с с 2 кофи топла вода
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin
            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              ХА колега той цялото копче на ключалката замръзва не можеш да го настиснеш , пада 1 голямо ритане ама пак на камък удря , накрая добре , че имах специална течност за размразяване на ключалки и като полях ключалката след 20 сек се отвори , ии на другия ден дясната не бях я поливал замръзна пак , но шофъорската си беше ОК
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
                Миналата седмица, на Пампорово, (не я бях карал няколко дни), нафтата на шиб****** от ОМВ замръзна. 2 часа и половина съм топлил филтъра и резервоара със сешоар и духалка да запали. И добре, че температурата сутринта беше +3.

Иначе миналата година на 30.12 при -13 в София запали от раз - нафта от ЕКО.

Та като предупреждение: Не зареждайте нафта от ОМВ. Може би за да се харчи Алпин дизела тая е пълен боклук. Като рових из форумите, де, що, на някой му е замръзнала нафтата - ОМВ са намесени.
                Колега, на Нова година 4 коли бяхме в Триград, като по пътя 2-ма заредихме до горе на Еко и на сутринта на -13 само ние двамата не запалихме, трябваше да поливаме половин час горивния филтър да стопли малко... Така че не ги хвали и тях...
                Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
                  Колега, на Нова година 4 коли бяхме в Триград, като по пътя 2-ма заредихме до горе на Еко и на сутринта на -13 само ние двамата не запалихме, трябваше да поливаме половин час горивния филтър да стопли малко... Така че не ги хвали и тях...
                  След зареждане на еко и опит за палене на другата сутрин колата като запали щеше да се разпадне и от тогава еко никога.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Чесно да ви кажа като ви слушам за тия нафти и ми става гадно ... в България всичко е 2ро качество и това със замръзването не е никак приятно , добре де аз съм чувал , че може да се слага малко бензин и така нафтата не замръзва , ставали на комън рейл или това е за старите дизели?
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                      Чесно да ви кажа като ви слушам за тия нафти и ми става гадно ... в България всичко е 2ро качество и това със замръзването не е никак приятно , добре де аз съм чувал , че може да се слага малко бензин и така нафтата не замръзва , ставали на комън рейл или това е за старите дизели?
                      Слагам добавка Кастрол ТДА - до -26* С. Профилактично. Иначе преди години зимата зареждах Алпин на ОМВ и при никакви температури не съм имал проблеми, но да не обръщаме темата на спор за бензиностанции.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                        Слагам добавка Кастрол ТДА - до -26* С. Профилактично. Иначе преди години зимата зареждах Алпин на ОМВ и при никакви температури не съм имал проблеми, но да не обръщаме темата на спор за бензиностанции.
                        Не аз не искам да я обръщаме за спор за бензиностанции , ами да видя какво е решението срещу замръзване на нафатата , защото 1 приятелче колата му е ЖТД точно и си седи отвънка на -10 градуса и се чудим кога ще му замръзне нафтата и мислихме как да я предодвратим от замръзване.

Comment

Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
                          Я кажи от кое точно ЕКО та да не ходя на него......

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          Не аз не искам да я обръщаме за спор за бензиностанции , ами да видя какво е решението срещу замръзване на нафатата , защото 1 приятелче колата му е ЖТД точно и си седи отвънка на -10 градуса и се чудим кога ще му замръзне нафтата и мислихме как да я предодвратим от замръзване.
                          Ми сипвате си едно шишенце Син спирт за горене, от левчето например или някоя железария.....

Бензин не е добре.....
                          Пък и на мен навремето ми се е случвало да ми замръзне в движение бензина в тръбопровода.....

Ти също може да си слагаш спирт.....
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

В една друга тема бях публикуеал снимка от книжката на мерцедес цди 2004 г. , койтое комън рейл и немецо си му дава да се слага по малко бензин, даже ако е много студено (-30) до 30-40%

Т.е. При нашите условия, 10% бензин зимно време не вреди, само помага. Особено като си знаем нафтата.

Иначе имам изгоряла свещ, ама колата ми спи в топъл гараж и не мога да я пробвам как ще пали на много студ. Последно с изгорялата свещ на -2 запали като на +20...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              В една друга тема бях публикуеал снимка от книжката на мерцедес цди 2004 г. , койтое комън рейл и немецо си му дава да се слага по малко бензин, даже ако е много студено (-30) до 30-40%

Т.е. При нашите условия, 10% бензин зимно време не вреди, само помага. Особено като си знаем нафтата.

Иначе имам изгоряла свещ, ама колата ми спи в топъл гараж и не мога да я пробвам как ще пали на много студ. Последно с изгорялата свещ на -2 запали като на +20...
                              Е да де, ма то щот бензина ни е много хубав........
                              И хич няма възможност и той да замръзва....... както споменах по-горе......
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Нафтата не замръзва а се желира, има разлика. Бензина не смазва, това, че немеца препоръчва през 2004г да се слага бензин не значи, че сега отново го препоръчва.
                                Нафтата е съвсем друга в момента от тази през 2004г. Ако ще се слага бензин.... то поне сложете и 2Т масло.
                                Спирт и нафта не знам дали става, защото двете не се харесват.

Comment

Working...
                                X